Nyhetsbrev för er som brinner för digitaliseringen inom Professional Services

Nr 3 - November

Fredag här. Ojämn vecka. Dags för ett nytt nyhetsbrev.

Att börja en förändring med en förstudie är ett vedertaget tillvägagångssätt och ofta ett typiskt konsultuppdrag. Så har det varit i årtioenden. Men frågan är om sättet vi utför förstudierna på har har utvecklats under dessa år. Med att all digital teknik som finns tillgänglig idag, kan vi bli mer effektiva och kvalitativa i hur vi genomför en förstudie? Kommer det i framtiden ens kallas för förstudier eller kommer digitala mognadsanalyser ersätta detta? Kan dessa verktyg snabbare göra analyser av nuläget, hitta vad som enligt best practice är de bästa nästa stegen och enklare koppla till paketerade tjänster som konsultbolagen erbjuder för detta?

Tycker ni diskussionen känns intressant, delta gärna fredag 4 dec kl.11 på vårt och Cinodes webbinarium kring detta. (anmäl er här).

Hoppas ni finner nyheterna i detta nyhetsbrev intressanta./Per
/Per

 

CONSULTING

Accenture köpte fem IT-bolag i oktober

CRN

Hittills i år har Accenture köpt upp 25 olika IT-bolag, varav fem stycken bara i oktober. Det senaste i raden är den Madrid-baserade molnspecialisten Enimbos som hjälper sina kunder att migrera data till molnet. Köpeskillingen för Enimbos är okänd, men hittills i år har konsultjätten lagt miljontals dollar på sina uppköp.

Läs mer här

McKinsey: Innovationsvåg kommer att hjälpa företag återhämta sig efter corona

Business Chief

En våg av digitala innovationer har släppts lös genom att Covid-19-pandemin har tvingat företagen att experimentera och anpassa sig till en ny verklighet, och den här vågen kommer också att hjälpa företagen att återhämta sig, skriver konsultbolaget i en ny rapport. "Det är en innovationsvåg olik någon vi någonsin har sett", kommenterar Kate Smaje, Global Co-Leader på McKinsey Digital.

Läs mer här

LEGAL & TRANSACTIONS

Juridiska marknadsplatsen Priori Legal tar in 55 miljoner kronor i riskkapital

Techcrunch

Priori Legal, ett amerikanskt startupbolag som med sin plattform hjälper stora företag att ta in extern juridisk hjälp, har tagit in motsvarande 55 miljoner kronor i riskkapital. Syftet med den tekniska plattformen är att minska företagens kostnader och att snabba på on-boarding-processen för juridisk hjälp. Genom kapitaltillskottet ska Priori Legal bland annat expandera utanför USA.

Läs mer här


Sex legaltech-startups som gör avtryck i branschen

Nanalyze

Molnbaserad kontraktshantering, digitalisering av research och juridiska plattformar. Nanalyze har gått igenom legaltech-branschen och valt ut sex spännande startupbolag – som tillsammans backas upp av tiotals miljarder kronor i riskkapital – som gör avtryck i juristvärlden. Moln- och AI-specialisten DISCO, vars plattform redan används av många av USA:s största advokatbyråer, är ett exempel.

Läs mer här


ACCOUNTING

Pandemin är en digital vattendelare för revisionsbolagen

Accounting Today

Pandemin gör att revisionsbolagen kommer att behöva fokusera mer nya teknikdrivna tjänster, på att sänka kostnaderna och att svara snabbt vid regulatoriska förändringar. I korthet fungerar pandemin som en accelerator som gör digitala arbetssätt till det nya naturliga, skriver Atul Jagnale på Accounting Today

Läs mer här

Svenska PE Accounting automatiserar koncernredovisning – satsar på att bli miljardbolag


Pressrelease

Snabbväxande PE Accounting, som satte igång 2011 med att automatisera bokföring, kommer i år att omsätta 100 miljoner kronor. I oktober klev Pontus Björnsson, som bland annat har jobbat på Assa Abloy, in som ny vd och siktet är nu inställt på att inom tio år bli ett miljardbolag.

Läs mer här


RISK & COMPLIANCE

Guldregn över bolag som automatiserar regelefterlevnad - Techcrunch

Techcrunch

Bolag som hjälper företaget automatisera sin regelefterlevnad var eftertraktade bland riskkapitalister i oktober. Den gångna månaden tog de båda amerikanska bolagen Strike Graph och Secure Frame in 35 respektive 40 miljoner kronor från bland annat Googles riskkapitalbolag.

Läs mer här

Cybersäkerhetstrenderna som kommer att prägla marknaden under 2021

Entrepreneur

Skiftet till molnteknologi – och de säkerhetsutmaningar som följer på det – är den enskilt största cybersäkerhetstrenden under 2021 att ha koll på, skriver Entrepreneur.com som också bland annat lyfter fram framväxten av nya cyberhot genom den ökade användningen av uppkopplade enheter och wearables.

Läs mer här


Digital Engine är ett rådgivnings- och produktbolag som fokuserar på att hjälpa företag i professional services branschen att nyttja digital teknik på ett bättre sätt. Läs mer om våra tjänster på digitalengine.se Följ Digital Engine på LinkedIn Om du vill avregistrera dig från detta nyhetsbrevet maila info@digitalengine.se