Nyhetsbrev för er som brinner för
digitaliseringen inom Professional Services
Nr 1 - oktober
Välkommen till Digital Engines första nyhetsbrev för professional services branschen.

Vi är själva ständigt nyfikna på hur digitaliseringen förändrar denna sektor och slås av hur många nya verktyg som kommer ut i en allt ökande takt, sätten på hur digitala möjligheter anammas och alla nya professional service bolag som kliver in på marknaden med nya recept på hur de kan lösa slutkundernas utmaningar med ett större mervärde och kostnadseffektivitet. Vi kände att det nog inte bara vara är vi som är intresserade av detta och  bestämde oss för att 2 ggr per månad sammanställa och dela med oss av de mest intressanta nyheterna vi har hittat inom Legal, Risk, Accounting och Consulting.

Har ni tips på nyheter som vi missat, hör gärna av er så försöker vi fånga upp dessa i kommande brev. Och kanske är det just er digitala transformation som är nyhet i nästa brev.
 
LEGAL

AI kan hjälpa advokatbyråer att behålla talanger

Bloomberg Law 

Genom att omfamna teknik som artificiell intelligens kan advokatbyråer göra sig till mer attraktiva arbetsgivare bland framför allt juniora medarbetare, skriver Jason Brennan, som är vd för legaltech-bolaget Luminance. AI kan exempelvis när det gäller att snabbt läsa igenom stora mängder repetitiv text.

Stenbeck-backade svenska legaltech-bolaget värvar erfaren jurist

Di Digital

Pocketlaw, en svensk digital juridikplattform som bland annat har fått riskkapital av Kinneviks storägare Cristina Stenbeck, har värvat Victoria Kopylov som ny kommersiell chef. Hon har tidigare varit chefsjurist på Kry och har arbetat på Mannheimer Swartling och ska bland annat hjälpa Pocketlaw med att ta in ytterligare riskkapital.

 
ACCOUNTING

Pandemin gör datanalys viktigare inom revision och bokföring

Accounting Today

Företags behov av datanalys och prognosticering växer när Covid-19-pandemin gör utsikterna mer osäkra. Den här trenden återspeglas också inom redovisningsvärlden, skriver Accounting Today, som i en genomgång belyser hur olika företag navigerar runt osäkerheten med hjälp av nya digitala verktyg. 

Så arbetar ‘the big four’ med blockkedjor och kryptovalutor

Decrypt

KPMG, Deloitte, EY och PwC var snabba med att ge sig an blockkedjor och kryptovalutor för några år sedan. Sajten Decrypt har följt upp hur de använder sig av teknikerna i dag. PwC exempelvis, upplever av att branschen nu har mognat så pass mycket att det inte längre handlar om att förklara fördelarna med blockkedjan, utan att stötta företag i deras arbete med den.

 
RISK och COMPLIANCE


KPMG: Covid-19 leder till enorma teknikinvesteringar – och fler cyberattacker

Information Age

Under pandemins första veckor spenderade företag globalt ungefär 15 miljarder dollar mer än vanligt på teknikinvesteringar – bland annat för att göra hemarbete säkert och smidigt, enligt en undersökning från KPMG och Harvey Nash där 4 200 it-chefer har deltagit. Hemarbetet gör samtidigt företagen mer sårbara för cyberattacker, och 40 procent av cheferna rapporterar att sådana attacker har ökat under pandemin.

Amerikanska AppZen lanserar AI-system för revision

Accounting Today

Den Kalifornien-baserade mjukvaruutvecklaren AppZen har lanserat ett nytt AI-analysverktyg, Mastermind Analytics, för att automatisera granskningsprocessen för fakturor och utgifter. syftet är att göra det enklare att bland annat identifiera risker och ha koll på regelefterlevnaden.

 
CONSULTING


Fem områden där professional services-firmor borde satsa digitalt

Consulting.ca

I interaktionen med kunderna, i den inre affärsverksamheten, inom vidareutbildningen av anställda, för att bygga säkrare teknik, och för dataanalys och rapportering. Det är fem områden där professional services-företag borde fokusera sin digitala innovation, skriver Rhys Morgan, som är partner på professional services-firman RSM Canada.

Accenture köper SAP- och moln-bolag för 4 miljarder kronor

ARN¨FROM IDG

Accenture köper det australiensiska bolaget Zag, som har 200 anställda, för 45 miljoner dollar. Syftet är enligt konsultjätten att bli starkare inom digital transformation och att kunna möta den ökade efterfrågan från kunderna kring molntjänster och nya SAP-produkter.

Digital Engine är ett rådgivnings- och produktbolag som fokuserar på att hjälpa företag i professional services branschen att nyttja digital teknik på ett bättre sätt. Läs mer om våra tjänster på digitalengine.se
Följ Digital Engine på LinkedIn 
Om du vill avregistrera dig från detta nyhetsbrevet maila info@digitalengine.se