Nyhetsbrev för er som brinner för digitaliseringen inom Professional Services

Nr 7 - Februari

Hej! 
Även detta nyhetsbrev visar på hur investeringar i digital teknik kommer in allt mer i professional services branschen. Jag kan ibland slås av kontrasterna mellan hur underfinansierade den egna digitala satsningen är inom många befintliga företag inom konsulting, juridik, transaktioner etc. jämfört med beloppen som många investorer är beredda att gå in med i nya företag i branschen för att snabbt ta marknadsandelar med nya tjänster och digitala verktyg. En del försvarar detta med att deras affär är för komplex för att digitalisera. Men frågan är om den kompexa affären kanske börjar errodera till förmån för olika nischade aktörer drivna av en agressiv satsning på digital teknik?


Hoppas ni uppskattar nyheterna vi satt samman. Tack för att ni fortsätter läsa våra nyhetsbrev. Sprid dem gärna vidare och tveka inte att återkomma ifall det är något ni tycker vi borde ta upp mer av.

/Per

 

CONSULTING

McKinsey lanserar plattform för dataanalys

McKinsey

Konsultjätten McKinsey lanserade i slutet av januari en ny plattform för dataanalys, Experience DNA, som ska hjälpa organisationer som flygplatser och banker att se hur de interagerar med sina kunder. Plattformen ska fungera som ett snabbare och smidigare alternativ till kundundersökningar, och bland annat kunna ge insikter kring vad som gör kunderna nöjda.

Läs mer här

Bain & Company köper data science-bolag

Consultancy.eu

Bain & Company, som det senaste året har köpt upp två techbolag för att stärka upp sin verksamhet, gör nu ett tredje förvärv på området. Den här gången gäller det italienska Pangea, som utvecklar algoritmer med målet att förbättra affärsbeslut för kunder inom bland annat marknadsföring, tillverkning och logistik.

Läs mer här

LEGAL & TRANSACTIONS

Svenska Eperotos verktyg analyserar tvister inför processer

legaltech.se

Domarutbildade Olof Heggemann har tagit tjänstledigt för att grunda SaaS-verktyget Eporoto vars fokus ligger på att analysera ekonomiska tvister innan de går till domstol. Bland annat kan Eporoto prognostisera värdet av olika utfall med hjälp av statistik från domstolar.

Läs mer här


Göteborgsbolag automatiserar avtalsprocesser för jurister – tar in 18 miljoner kronor

Di Digital

Mjukvarubolaget Precisely. som grundades 2014, tar in 18 miljoner kronor för att påskynda en internationell tillväxt. Plattformen används främst inom juristavdelningar för att skapa säkra och effektiva arbetsflöden inom bland annat HR, försäljning och inköp

Läs mer här


ACCOUNTING

Svarta lådan öppnas: AI inom redovisning

Accounting Today

Det finns en oro för artificiell intelligens inom redovisningsvärlden trots att tekniken skulle kunna spara mycket tid. Men rädslan för att jobb skulle försvinna är obefogad, skriver Ranica Arrowsmith på Accounting Today, eftersom vissa rent mänskliga egenskaper kommer att krävas även när mycket manuellt arbete har automatiserats, såsom att känna kunden på djupet.

Läs mer här

Franska bokföringsstartupen Pennylane tar in 150 miljoner kronor


Sifted

Ett år efter grundandet mottar franska Pennylane motsvarande drygt 150 miljoner kronor i riskkapital för att utveckla bokföringstjänster som visar data i realtid. Målet är att finanschefer ska få mer insyn i aktiviteten på olika konton än vad en konventionell redovisningsekonom kan ge.

Läs mer här


RISK & COMPLIANCE

Försäkringar räcker inte mot cyberattacker

Venture Beat

Under 2020 blev cyberattackerna mer sofistikerade samtidigt som de krävda lösensummorna blev större. En del företag väljer att försäkra sig mot cyberattacker, men det finns ett problem med den strategin, enligt Harvard Business Review: Vid en större attack skulle försäkringsbolagen nämligen inte ha tillräckligt med pengar för att täcka skadorna.

Läs mer här

Analys: Utgifterna för cybersäkerhet ökar globalt med 10 procent under 2021

Info Security

Analysfirman Canalys menar att världsmarknaden för cybersäkerhet i år kommer att växa med uppemot 10 procent till över 60 miljarder dollar, medan världen återhämtar sig från Covid-19-pandemin. Skälet är bland annat att distansarbetandet kommer att fortsätta och att sjukvården är under stor press, enligt Canalys.

Läs mer här


Digital Engine är ett rådgivnings- och produktbolag som fokuserar på att hjälpa företag i professional services branschen att nyttja digital teknik på ett bättre sätt. Läs mer om våra tjänster på digitalengine.se Följ Digital Engine på LinkedIn Om du vill avregistrera dig från detta nyhetsbrevet maila info@digitalengine.se