Nyhetsbrev för er som brinner för digitaliseringen inom Professional Services

Nr 4 - December

Hej
När man hör om Big Data så känns det ibland som väldigt avancerade plattformar som samlar på sig enorma datamängder och med AI hittar mönster i detta. Men det skulle egentligen också kunna vara alla biljoner öppna webbsidor på internet. De senaste åren har det kommit fram flera s.k web scraper verktyg som är inte kräver att du behöver vara ingenjör för att lära upp, t.ex. Import.io. Dessa verktyg kan sedan "scrapa" t.ex. alla artiklar på en e-handels sajt som du valt ut och på några minuter ha detta summerat i en datatabell som du kan göra analyser på. Att scrapa information kan t.ex. göra att ni som konsultbolag kan ta fram marknad- och konkurrentanalyser till era kunder med automatik.

Hoppas ni uppskattar nyheterna vi satt samma till december månads första nyhetsbrev.

/Per

 

CONSULTING

Analys: "Disruption" är på väg till managementkonsultbranschen

CB Insights

Managementkonsultbolagen kommer att förändras oavsett om de vill det eller ej, skriver CB Insights i en analys. Det traditionella arbetssättet i branschen gör det på flera sätt sårbart för digitaliseringens frammarsch: Det är manuellt, bygger på informationsasymmetri (att man vet saker som andra inte vet) och råden man ger klienterna blir snabbt utdaterade när omvärlden förändras.

Läs mer här

Accenture köper bolag för att bygga spets inom 5G

LightReadingLightReading

Konsultbolaget köper spanska Arca, och får på köpet knappt 650 anställda. Syftet med förvärvet är att kunna kombinera Arcas styrkor med Accentures egen AI-plattform för att få en spets inom 5G och IoT.

Läs mer här

LEGAL & TRANSACTIONS

Deloitte köper legaltechbolag

Lawfuel

Revisionsjätten köper brittiska Kemp Little - som bland annat är specialiserade på dataskydd och intellektuella rättigheter samt har utvecklat egna legaltech-produkter – och får på köpet med sig närmare 60 anställda. Kemp Little har bland annat tagit fram ett AI-baserat verktyg som ska skydda intellektuella rättigheter och ett system för kontraktsanalys.

Läs mer här


Pocketlaw växer snabbt – vill nå utanför Sverige

Di Digital

Pocketlaw en juridikplattform som vill förenkla den juridiska rådgivningen för företag och som bland annat har Cristina Stenbeck på ägarlistan, har nått 500 svenska företag sedan lanseringen för åtta månader sedan. Siktet är nu inställt på att lansera i Europa nästa år.

Läs mer här


ACCOUNTING

Digital redovisningsgrupp får tillväxtpris

Revisionsvärlden

Den norskägda redovisningsgruppen View Ledger utses till Årets tillväxtbyrå 2020 i Stockholms län av tidningen Revisionsvärlden. View Ledger-koncernens ledstjärnor är digitalisering och automatisering – och de senaste åren har omsättningen mångfaldigats till omkring 35 Mkr för 2020.

Läs mer här

Bokio ska utmana storbankerna med automatiserade fakturor


Breakit

Göteborgsbaserade Bokio, som erbjuder digitala bokföringstjänster, har vuxit snabbt sedan starten 2015 och breddar nu produktportföljen. Med ett nytt erbjudande riktat mot företagare, som innefattar tjänster som företagskonto, kort och lösningar för att betala löner och automatisera fakturor, vill man ta upp kampen mot storbankerna.

Läs mer här


RISK & COMPLIANCE

Insuretech-bolag växer så det knakar – ger skydd mot ransomware

Forbes

Så kallad ransomware-attacker, där företag utpressas för att få tillbaka viktiga filer eller system, är ett ökande problem. Ett bolag som växer rejält genom att försäkra företag mot sådana attacker är amerikanska Coalition, som sedan starten 2017 har vuxit till att omsätta 50 miljoner dollar i fjol – och över 100 miljoner dollar i år. Coalition erbjuder nu "cyberförsäkringar" till 27 000 små och medelstora företag och väljer ut sina klienter med en skräddarsydd mjukvara.

Läs mer här

Därför är cybersäkerhet A och O för skattespecialister

Accounting Today

Tusentals cyberattacker och försöker sker dagligen mot amerikanska företag. För skatterådgivare är det extra viktigt att skydda sig eftersom attackerna inte bara kan omintetgöra mycket arbete utan även leda till skadeståndskrav när klienternas data kommer på vift, skriver , skriver Ariel Sandell, säkerhetschef på Securex.

Läs mer här


Digital Engine är ett rådgivnings- och produktbolag som fokuserar på att hjälpa företag i professional services branschen att nyttja digital teknik på ett bättre sätt. Läs mer om våra tjänster på digitalengine.se Följ Digital Engine på LinkedIn Om du vill avregistrera dig från detta nyhetsbrevet maila info@digitalengine.se